06-54768317 Contact - Turkooislaan 176 - 3523 GR Utrecht Volg ons op facebook

Muren

Muren

Voordat we uw muren sausklaar of behangklaar stuken, leggen wij een laag gipsmortel aan – ook wel pleister genoemd. Zo maken we eerst een mooie, vlakke, strakke muur. Hierbij besteden wij veel aandacht aan het stucwerk in de hoeken zodat zich daar geen pleister ophoopt.
In badkamers en andere vochtige ruimtes kan goed met pleister gewerkt worden. Spatwater is geen enkel probleem. Pas bij grote hoeveelheden water kan een deel van de gipsmortel oplossen en wegspoelen. De verdere afwerking zorgt voor watervastheid.

Muren

Verschil tussen pleisterwerk en raapwerk

Als we het over pleisterwerk of raapwerk hebben, bedoelen we het werken met het materiaal pleister. Pleisterwerk is één van de methoden om met pleister te werken. De dikte van de laag pleister bepaalt of het pleisterwerk of raapwerk wordt genoemd. Wanneer het pleister 1 tot 6 millimeter dik is, spreken we over pleisterwerk, wanneer het pleister 7 millimeter tot 5 centimeter dik is, is het raapwerk.

Stucwerk: pleisterwerk of raapwerk
Met pleisterwerk maken we uw wanden vlak. Omdat de laag pleister vrij dun is, is pleisterwerk een goede onderlaag. Zeer ongelijke wanden hebben raapwerk nodig. Het aanbrengen van pleisterwerk is ook een goede manier om plafonds te stuken.

stukadoren van muren

Raapwerk is geschikt voor ruwe ondergronden, zoals gemetselde wanden. Met raapwerk maken wij scheve wanden recht en glad. De stukadoor verdeelt de dikte van de gipslaag dan zodanig dat het eindresultaat van het stucwerk weer waterpas is. Raapwerk kan op ronde ondergronden worden aangebracht, bijvoorbeeld bij een open haard of de draaiing in een trap.

Afwerken
Raap- en pleisterwerk kunnen afgewerkt worden met structuur, sierpleister of strak glad gesmeerd worden. Wij kunnen natuurlijk ook het schilderwerk en behangen verzorgen.

stukadoren van muren

Neem contact op


  Werkzaamheden

  Aantal m²:
  Muren:
  Plafonds:
  Buitenwerk:
  Onderhoud:


  Contactgegevens

  ManVrouw

  * Verplicht invulveld

  captcha