06-54768317 Contact - Turkooislaan 176 - 3523 GR Utrecht Volg ons op facebook

Sierpleister Muren

Sierpleister muren

Sierpleister stucwerk is de afwerking van het raap- of pleisterwerk. Omdat sierpleister het eindresultaat van de muren bepaalt, is het belangrijk om het door een professionele stukadoor te laten aanbrengen. Sierpleister is een mooie en praktische afwerking van uw muren. Veel sierpleisters kunnen wij in kleur aanbrengen, waarmee wij u de moeite van zelf schilderen uit handen nemen. Het voordeel van stucwerk in kleur is dat er geen kleurverschil te zien is bij kleine beschadigingen. Verder is sierpleister boenvast en dus makkelijk schoon te maken.

De meest gebruikte soorten sierpleister zijn:
– Spachtelputz stucwerk
– Rustiekputz stucwerk
– Granol stucwerk

Spachtelputz stucwerk

Spachtelputz stucwerk is een mengsel van gebroken marmerkorrels en een bindmiddel op basis van kunststof. Wij brengen spachtelputz aan in een laag van 1 tot 4 millimeter. Er zijn verschillende korreldiktes spachtelputz verkrijgbaar, u heeft dus de keuze uit verschillende structuren. Spachtelputz is de meest gebruikte soort sierpleister. Het vergt veel ervaring om dit met de spaan goed aan te brengen: het is echt maatwerk!
Spachtelputz stucwerk is ook later voor u makkelijk te bewerken. Met een borstel en lauw water kunt u in de meeste gevallen de spachtelputz schoonmaken. U kunt het ook overschilderen als u de kleuren in uw huis wilt veranderen.

Voordelen van spachtelputz stucwerk:

 • boen- en stootvast
 • aan te brengen in een kleur naar keuze
 • kleurecht
 • zowel voor binnen als buiten geschikt
Sierpleister Muren

Rustiekputz stucwerk

Ook rustiekputz is een sierpleister op kunststof basis. U kunt rustiekputz dus kiezen voor stucwerk op binnen- en buitenmuren. Ook rustiekputz is een sierpleister met groefjes in de structuur, het heeft een iets grovere structuur dan spachtelputz. U heeft keuze uit verschillende korreldiktes, die de grofheid van de structuur bepalen. Kenmerkend voor rustiekputz stucwerk zijn de lichte groefjes die ontstaan in de structuur. Uw stukadoor kan rustiekputz in kleur aanbrengen.

Rustiekputz stucwerk is later goed te bewerken. Het is stootvast, dus bij normaal gebruik zullen er niet snel beschadigingen optreden. Mocht er toch een krasje of deukje ontstaan, dan valt dit door de kleurechtheid van het stucwerk nauwelijks op. Rustiekputz stucwerk kunt u overschilderen in een kleur naar keuze. Het is afwasbaar en dus makkelijk schoon te maken met lauwwarm water en een borstel.

Voordelen van rustiekputz stucwerk:

 • boen- en stootvast
 • in verschillende kleuren aan te brengen
 • kleurecht
 • zowel voor binnen als buiten geschikt

Granol stucwerk

Granol stucwerk heeft een grovere structuur dan rustiekputz en spachtelputz. We brengen het ook met de spaan aan. Granol kan in alle kleuren worden aangemaakt en is later eenvoudig overschilderbaar.

granol-wand

Doordat Granol stucwerk structuur heeft, kunnen wij met de groefjes en putjes van de granol verschillende patronen maken. Door granol gedraaid of ‘waaiervormig’ aan te brengen, ontstaat een grove, regelmatige structuur. Een ‘staande’ afwerking met granol is ook mogelijk. De verticale groefjes in het stukwerk doen dan denken aan boomschors.
Voordelen van granol stucwerk:

 • kan door de structuur in patronen worden aangebracht
 • aan te brengen in kleur naar keuze
 • kleurecht
 • een bekend product voor onze stukadoors

Neem contact op


  Werkzaamheden

  Aantal m²:
  Muren:
  Plafonds:
  Buitenwerk:
  Onderhoud:


  Contactgegevens

  ManVrouw

  * Verplicht invulveld

  captcha